fbpx

Superalimente pentru perioade dificile

Dintre toate incertitudinile vieții, un lucru este sigur: cu toții trecem prin perioade dificile la un moment dat, pentru că altfel nu avem cum să evoluăm: fie că e vorba de dificultăți în viața personală sau profesională, sau poate chiar în ambele – când vine vorba despre o perioadă de pandemie – cum este cea prin care trecem acum și care ne afectează, vrem nu vrem, ambele planuri.

Ce bucurie însă că avem la îndemână multe superalimente care să ne ajute să trecem mai ușor peste diferite perioade!

Despre acestea vrem să îți povestim azi, despre povestea lor și cum îți pot veni în ajutor atunci când, probabil, simți că ai nevoie fie de un boost de energie sau de o alinare.

Ce sunt superalimentele?

Superalimente au fost numite fructele și legumele care au un procent mare de vitamine, antioxidanți, aminoacizi și nutrienți. Dacă ne gândim la anumite alimente pe care le considerăm sănătoase și știm despre ele cantitatea de substanțe pe care le conțin, trebuie să știm că aceste superalimente conțin cu până la 12 mai multe substanțe benefice decât celelalte.

Importanța și beneficiile superalimentelor

Beneficiile superalimentelor sunt în funcție de ce are nevoie fiecare persoană în parte: un boost de imunitate; rezistență la boli; îmbunătățirea sănătății psihice și fizice; arderea mai rapidă a caloriilor și îmbunătățirea metabolismului; creșterea energiei; scăderea riscului de îmbolnăvire cu boli grave. Întrebuințările lor sunt multiple, la fel ca și nevoile organismului fiecăruia.

O alimentație nesănătoasă nu poate fi contracarată doar prin adăugarea superalimentelor în dietă. Așa că întotdeauna trebuie să avem grijă să găsim un echilibru în alimentație și stil de viață în general, lăsând la o parte excesele de orice fel.

Cu siguranță te întrebi acum care sunt superalimentele care îți sunt la îndemână și la ce te pot ajuta ele. Ei bine, suntem aici pentru tine să-ți povestim despre câteva doar pentru început: ce sunt, la ce ajută, cum se folosesc și unde le poți găsi.

Tipuri de superalimente

După cum spuneam și în rândurile de mai sus, există diferite feluri de superalimente, în funcție de nevoile fiecăruia.

Spirulina

Vom începe povestea despre superalimente cu spirulina. Cu siguranță, de-a lungul vieții, ai auzit despre spirulină și că face bine dacă o consumi. Aceasta se regăsește în diverse forme, iar efectele sale sunt benefice oricărui organism.

Spirulina este superalimentul format dintr-o algă unicelulară, care se găsește atât în apele dulci, cât și în cele sărate. În compoziția acesteia se găsesc mulți nutrienți care ajută la energizarea și vitalizarea organismului.

Spirulina crunchies este mai specială decât cea în formă de pudră deoarece este uscată la temperaturi joase pentru a-și păstra majoritatea proprietăților nutritive. Ea are un gust ușor sărat, dar plăcut și conține aproape toți nutrienții, fierul, antioxidanții, vitaminele și proteinele pe care le are înainte de procesul de uscare. De aceea această formă a ei este cea mai indicată în cure, având cele mai multe calități nealterate. 

Ea poate fi consumată ca un snack sau presărată peste fructe sau alte preparate care vă plac. Nu are același gust ca și spirulina pudră sau tabletă, așadar acesta nu va fi un inconvenient pentru a o alătura mâncării. După administrarea ei, este contraindicat consumul de cafea sau alcool, acestea distrugând parte din nutrienții pe care îi găsim în superaliment.

Spirulina ajută încă de la vârste foarte fragede, întărind sistemul imunitar, detoxifiind organismul, energizându-l și contribuind la funcționarea corectă a sistemului nervos.

Totuși, curele cu spirulină nu ar trebui să dureze mai mult de 3 luni fără pauză. După ce acestea s-au scurs, este recomandată întreruperea curei timp de până la o lună, iar mai apoi poți începe o alta.

Ulei de șofrănel

Uleiul de șofrănel este cunoscut în principal datorită calităților sale din domeniul beauty, fiind folosit atât pentru stimularea creșterii părului, hidratarea pielii și în procesul de slăbire, ajutând arderea grăsimii abdominale.

Dar, pe lângă aceste proprietăți, el este folosit și pentru a crește imunitatea și a încetini procesul de îmbătrânire. Cine nu-și dorește asta? 

Nu în ultimul rând, uleiul de șofrănel ajută și la vindecarea rănilor superficiale, are efect detoxifiant și echilibrează glicemia.

Vinul de coacăze

Am lăsat la final vinul de coacăze, pentru că probabil ai mai auzit de el, însă nu l-ai consumat încă. Desigur, dacă spirulina și uleiul de șofrănel le pot consuma și cei mici, vinul de coacăze este destinat doar adulților, conținând alcool, care este interzis minorilor.

Vinul de coacăze conține multă vitamina C, a cărei importanță pentru sănătate nu credem că trebuie să o mai explicăm. De asemenea, acesta este recomandat și în cazul bolilor de inimă, conținând antocianină, care previne aceste boli și stimulează circulația sanguină.

Vinul de coacăze negre ajută și la reducerea stresului și contribuie astfel la prelungirea vieții și la întărirea sistemului imunitar în același timp.

Ai grijă de sănătatea ta în această perioadă dificilă și îți vei mulțumi mai târziu!

La noi găsești cele trei superalimente despre care ți-am povestit în articolul de azi și multe altele pe lângă. Orice întrebări ai avea, nu ezita să treci pe la noi, iar dacă nu ești din Oradea și ne citești, să ne scrii sau să ne suni. Abia așteptăm să îți aflăm curiozitățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *