fbpx

4 superalimente pe care să le ai în casă permanent

Revenim la poveștile despre superalimente și cât de mult te ajută acestea, fie că e perioadă de pandemie sau nu. Pentru că aceste superfoods nu primesc puteri doar în anumite perioade de timp, ci le au tot timpul.

Dacă în articolul anterior ți-am spus ce sunt superalimentele și ți-am povestit despre trei dintre ele – pe care le recomandăm pe testate – azi îți vom spune despre altele patru pe care noi considerăm că ar trebui să le ai mereu la îndemână, pentru că nu se știe când vrei să începi o cură cu ele sau poate că deja o faci.

Haide să vedem care sunt acestea!

Siropul de afine

Știai că siropul de afine conține un procent ridicat de minerale, vitamine și antioxidanți? Dacă nu, ai aflat acum.

De asemenea, afinele luptă și împotriva bacteriilor, cum ar fi E-coli sau Proteus, ajutând la eliminarea acestora din organism. Este recomandat consumul de sirop de afine neîndulcit atunci când bacteriile își fac de cap în organism.

O altă parte bună a afinelor este că pot fi consumate și de persoanele care suferă de diabet, deoarece au un indice glicemic mic. Atenție însă, siropurile din fructe conțin o cantitate mare de fructoză, de aceea este recomandat să fie consumate în cantități mici (30-60 ml) sau diluate, pentru a evita o creștere bruscă a glicemiei.  

Pe lângă asta, unde mai pui că afinele ajută la:

  • întărirea sistemului imunitar – un lucru atât de benefic în această perioadă rece;
  • au efecte antidepresive – pot ajuta și în cazul anxietății, tot mai prezentă în zilele noastre;
  • mențin sănătatea ochilor – mai ales pentru persoanele care petrec mult timp în fața ecranelor;
  • reduc tensiunea arterială.

Siropul de afine ar trebui să fie nelipsit în casa fiecăruia și consumat în mod constant. La ONO îl găsești în ambalaj din sticlă, reutilizabil și returnabil. 

Coama Leului  

Se poate ca numele acestei ciuperci să îți fie străin, însă de aceea suntem aici, să te ajutăm să descoperi superalimente care să te ajute să treci peste perioade dificile, sau pe care să le consumi preventiv.

Coama Leului este un tip de ciupercă medicinală, cunoscută mai ales în tratamentele alternative.

Consumă Coama Leului în apă – iar dacă gustul nu îți e neapărat pe plac, poți să îndulcești amestecul cu miere sau să adaugi scorțișoară sau orice alt condiment care îți place – sau adaugă pudra în iaurt sau chefir.

Beneficiile pe care această ciupercă le are sunt multe, iar noi amintim câteva dintre ele:

  • susține sistemul imunitar și are efect antiinflamator;
  • ajută funcțiile neuronale și cerebrale;
  • ameliorează simptomatologia din menopauză;
  • are efecte antitumorale – arată tot mai multe studii.

Desigur, îți recomandăm să consulți un medic înainte de a consuma Coama Leului ca și un supliment pe lângă medicamentația prescrisă sau în caz de prevenție. Iar dacă sții că ai o alergie la ciuperci, cel mai bine ar fi să o eviți și pe aceasta.

În caz de nevoie, la noi găsești Coama Leului tot într-un ambalaj din sticlă, returnabil și reutilizabil.

Uleiul de mac

Știai că pe lângă semințele de mac, care sunt folosite atât de des în bucătărie, acum este la îndemâna oricui și uleiul de mac? Sau cel puțin la noi îl găsești oricând.

Uleiul de mac, având un gust plăcut și fără miros, este mai ales folosit la deserturi, smoothie-uri, salate de legume sau de fructe.

Proprietățile sale îl fac benefic în cazul:

  • osteoporozei, care pare să fie stopată de consumul uleiului de mac;
  • întărirea sistemului imunitar și la circulația sanguină;

În plus, uleiul de mac are proprietăți antioxidante și o mulțime de beneficii pentru păr și piele.

Vin de mure

Ca și în articolul precedent, lăsăm partea cu alcool pentru sfârșit. Desigur, și acest vin de mure, ca și cel de coacăze negre, trebuie să fie consumat doar de adulți și doar cu moderație.

Vinul de mure este și el plin de antioxidanți și ajută:

  • sistemul nervos să funcționeze în parametrii normali și luptă cu îmbătrânirea acestuia;
  • ajută în cazul hipertensiunii arteriale;
  • luptă împotriva osteoporozei;
  • previne și tratează cancerul de stomac și colon.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care vinul de mure le aduce celor care îl consumă în mod moderat, ca pe un medicament, mai degrabă decât ca pe o băutură consumată doar de plăcere.

Fă-ne o vizită pe strada Moscovei 7 în Oradea sau online, cum ți-e mai la îndemână și cum te simți mai safe, să vezi ce alte superalimente mai avem pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *