fbpx

Smoothie de crudități colorate – doza de sănătate la pahar

smoothie colorat

În loc de pastiluțe, superalimente naturale într-o băutută colorată delicioasă

Nouă nu prea ne place să luăm suplimente sub formă de pastile – și categoric nu din acelea ambalate in plastic – oricât de „naturale” o fi ele…

În schimb consumăm multe legume, verdețuri, fructe bio sezonale, ceaiuri și siropuri locale presate la rece; în funcție de nevoi, mai completăm cu propolis, polenspirulină chrunchies, drojdie de bere. Toate acestea sunt superalimente complete, cu conținut foarte ridicat de vitamine, minerale, oligoelemente, proteine.


Legenda greensmoothie-ului

Până la urmă, nu contează culoarea finală, important este că o astfel de băutură deliciosă contribuie la aportul de legume-fructe consumate crud. Nu avem rețete fixe pentru smoothie-uri, dar de fiecare dată avem grijă să punem în blender următoarele (iarna/primăvara timpurie):
✅mere/pere locale
✅fructe uscate locale, neîndulcite (frăguțe/pere/cireșe/vișine/caise/prune) înmuiate în apă sau câteva linguri de sirop presat la rece (fără zahăr adaugat!)
✅verdețuri sezonale (varză negară/creață/roșie/mizuna/spanac/urzică/frunze de morcovi/frunze de sfeclă/păpădie/pack choi etc), microgreens 
✅dacă nu avem la îndemână suficiente verdețuri, suplimentăm cu o bucățică de sfeclă și spirulină chrunchies
✅o linguriță de ulei presat la rece (mac/sofrănel/cânepă/in/susan)
✅condimente: anason/cardamom/scorțișoară/cuișoare/mentă/lămâiță, ghimbir/piper/fenicul/coajă de lâmăi/portocale bio
✅un praf de sare 
✅apă
✅miere, după gust (de obicei nu este nevoie, că e suficient de dulce și cremoasă de la fructele uscate/și sau de la pere).

Diversitatea  savoare vieții – și smoothie-urilor
În funcție de ingrediente, culoarea și aroma variază de la verde la maro-portocaliu sau chiar mov, dar de fiecare dată obținem o băutură mega-sănătoasă și delicioasă.
De recomandat este să consumăm fructele și smoothie-urile pe stomacul gol (dar nu neapărat dimineața; noi de exemplu de regulă le consumăm după masa, între prânz și cină).


Sănătate! 💪👶

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *