O gustare versatilă, care se poate prepara doar în câteva minute
Important este ca – indiferent că vă preparați terci de mei/ovăz/orez/griș/cous-cous integral, e de recomandat ca întotdeauna să mai adăugați și niște oleaginoase sau unt de oleaginoase – ca să obțineți o hrană echilibrată din punt de vedere al conținutului de carbohidrați-lipide-proteine. Și să nu exagerați cu mierea și/sau cu fructele uscate!
Un exeplu de terci cremos și savuros care e gata și în 5-10 minute:
Fierbeți 50g cous-cous integral/făină de orez integral într-un pahar de lapte vegan, asezonați cu:
- amestec de condimente turtă dulce
- 2 linguri de unt de nuci
- 2-3 linguri de sirop fără zahăr
- opțional: se mai poate îmbogăți cu fructe uscate (fără zahăr), fulgi de cocos, sau îndulci cu un pic de miere/superconcentrat de napi, după preferințe.
Sănătate!