De ce am cumpăra chipsuri preambalate, de cartofi cu ulei rafinat și adaosuri alimentare, când putem prepara rapid și ușor chipsuri homemade, din legume variate colorate, gustoase și nutritive?
Ai nevoie de:
- legume – noi de obicei combinăm următoarele rădăcinoase BIO: păstârnac, sfeclă, morcovi, țelină, cartofi dulci, napi
- ulei extravirgin de măsline/unt de cocos
- 3 variante de combinații de condimente: 1. sare&turmeric&rozmarin&chilli; 2. sare&amestec de condiment Jolly Joker; 3. amestecul „Sare de Himalaya cu 12 mirodenii bio„
- opțional: pentru un plus de savoare: fulgi de drojdie de bere inactivă.
Mod de preparare:
Nimic mai simplu! Legumele se curăță (noi le frecăm doar cu peria de curățat legume), se taie fășii subțiri și se amestecă cu sarea, condimentele și uleiul.
Apoi sunt 2 variante: ori le prăjiți în ulei fierbinte (aceasta este versiunea mai gustoasă și mai puțin sănătoasă), sau se pot rumeni și în cuptor (pe o tavă unsă bine cu ulei). Important este să nu puneți deodată cantitate mare de legume în cuptor/tigaie, doar un singur strat.
Nouă ne place să le ronțăim cu cele mai gustoase măsline kalamata.
Sănătate!