fbpx

Sparanghel picant rumenit pe grill

Sparanghelul este un superaliment, cu o mulțime de beneficii asupra sănătății ( alcalin, bogat în vitamina A, C, K, fier, zinc, calciu, fibre dietetice, proteine, acid folic).

Pe lângă toate aceste calități, mai are una- se gătește foarte ușor!

Iată rețeta noastră preferată de sparanghel pe grill

Ingrediente:

  • 1 legătură de sparanghel
  • o jumătate lămâie
  • 50 ml ulei extravirgin de măsline
  • 2-3 căței usturoi
  • sare, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:
Sparanghelul se spală bine cu apă rece, se înlătură partea lemnoasă, apoi se aruncă într-o oală cu apă clocotită cu puțină sare, se fierbe 5 minute, după care se pune sub jet de apă rece și se scurge bine.
Se prepară un amestec de ulei de măsline cu usturoi mărunțit, lămâie, sare și piper, cu care se ung tijele de sparanghel, iar apoi se așează pe grill, aproximativ 2-4 minute pe fiecare parte, până devin ușor aurii.
După gust, pe farfurie se mai poate adaugă lămâie, sare și piper.

▶️Dacă preferi legumele mai crude, se poate sări peste pasul care implică fierberea sparanghelului.

✅Pentru o rețetă aproape zero-waste, partea lemnoasă pe care o înlăturăm la prima etapă o curățăm și o putem consuma crudă sau în componența altor rețete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *