Urmând principiile medicinei funcționale, suntem adepții gustărilor nutritive și echilibrate și din punt de vedere al conținutului de carbohidrați-lipide-proteine. Acestă gustare nu este una vegană (conține polen), dar o puteți „veganiza” cu ușurință – înlocuind polenul cu spirulină crunchies.
Ingrediente (pentru o porție):
- 50 g fulgi de ovăz (preferabil hidratate în apă peste noapte)
- 200 ml lapte vegetal
- un pumn de nucă măcinată (hidratate în prealabil)
- un praf de sare, scorțișoară/amestec de condimente „turtă dulce”
- 2 lingurițe de polen (sau 1-2 linguriță de spirulină chrunchies)
- căpșuni (prospeți sau deshidratați)
- opțional: fulgi de cocos
Fulgii se fierb în laptele vegan (aproximativ 5 minute), se adaugă și condimentele.
Restul ingredientelor vitaminizante (polen, spirulină, nucă, căpșuni) le adaugăm doar când tercii s-au răcit un pic.
Sănătate!