fbpx

Smoothie portocaliu bengos-cremos, cu bostan, cătină și pere

Dacă – dincolo de banala feliuță de pită cu gem și sirop diluat cu apă – sunteți curioși de întrebuințări gastronomice alternative ale gemurilor/siropurilor locale, vă propunem să preparați acest smoothie cremos:

🟠 pere urâte, dulci și aromate de iarnă (sau pere deshidratate)

🟠 sirop de cătină presat la rece, neîndulcit

🟠 o felie de bostan copt

🟠 polen (opțional)

🟠 1-2 linguițe de iaurt vegan

🟠 un praf de sare, scorțișoară de Ceylon, cuișoare

🟠 o bucățică de ghimbir, coajă de portocale

🟠 cireașa de pe tort: spirulină chrunchies (spirulină crudă crocantă și delicioasă, mai multe detalii).

Pe lângă carbohidrați, această băutură hrănitoare conține și proteine vegetale (spirulină, polen) și grăsimi sănătoase (iaurt vegan) – este astfel o gustare echilibrată din punt de vedere funcțional-nutrițional.

Iată că siropurile și gemurile fără zahăr pot fi parte dintr-o alimentație sănătoasă, bazată preponderent pe ingrediente locale.

Sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *