Dacă – dincolo de banala feliuță de pită cu gem și sirop diluat cu apă – sunteți curioși de întrebuințări gastronomice alternative ale gemurilor/siropurilor locale, vă propunem să preparați acest smoothie cremos:
pere urâte, dulci și aromate de iarnă (sau pere deshidratate)
sirop de cătină presat la rece, neîndulcit
o felie de bostan copt
polen (opțional)
1-2 linguițe de iaurt vegan
un praf de sare, scorțișoară de Ceylon, cuișoare
o bucățică de ghimbir, coajă de portocale
cireașa de pe tort: spirulină chrunchies (spirulină crudă crocantă și delicioasă, mai multe detalii).
Pe lângă carbohidrați, această băutură hrănitoare conține și proteine vegetale (spirulină, polen) și grăsimi sănătoase (iaurt vegan) – este astfel o gustare echilibrată din punt de vedere funcțional-nutrițional.
Iată că siropurile și gemurile fără zahăr pot fi parte dintr-o alimentație sănătoasă, bazată preponderent pe ingrediente locale.
Sănătate!