fbpx

Risotto cu sparanghel și sos de brânză vegană

Iată o idee de cină echilibrată, plină de nutrienți și savoare. Acest risotto se poate prepara din ingrediente locale – e simplu, rapid și sustenabil.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Călim ceapa, peste care aruncăm meiul/orezul brun spălat (plus apă). Meiul se fierbe în cam 15-20 de minute, orezul brun în 40 de minute – timp în care pregătim sosul condimentat: într-un blender amestecăm semințele de cânepă, drojdia de bere, vinul alb, usturoiul, sarea, piperul mozaic și mirodeniile proaspete.

Adăugăm și bucățelele de sparanghel verde peste orezul/meiul fiert.

Turnăm sosul rezultat peste meiul fiert, lăsăm totul să mai dea în clocot, și gata. Recomandăm să fie servit cu salată verde cu rucola.

Poftă mare să aveți! 🍲🍸

Sfat:

Semințele – oleaginoase, cereale, leguminoase – conțin așa-numite antinutrienți (fitați, acid fitic, lectină) – acestea, consumate în cantități mari, acționează ca și inhibitori enzimatici, de asemenea blochează absorbția mineralelor. De aceea, este recomandat ca semințele să fie „hidratate” în apă ușor sărată (peste noapte) înainte de a fi consumate/gătite. E și mai bine, dacă le mai și lăsați la germinat 1-4 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *