fbpx

Pâine simplă fără gluten, cu maia

O să avem nevoie în primul rând de maia de orez, rețeta o găsiți AICI.

Ingrediente pentru o pită:

Procedeu:

➡️Amestecați fibrele de psylium și semințele de in cu apă: fibrele și semințele se vor umfla și veți primi o bază gelatinoasă.

➡️Amestecați restul ingredientelor: maiaua, făinurile, condimentele, uleiul și baza gelatinoasă de mai sus, adăugând apă, frământând cu mâna (măcar vreo 5 minute), până obțineți un aluat de pită de consistență potrivită.

➡️Ungeți o tavă cu ulei (noi folosim o tavă de yena) și așezați/rostogoliți aluatul în tavă.

➡️Aluatul se lasă în repaus aproximativ 10-12 ore (timp în care are loc procesul de fermentare), după care se coace la foc mediu aproximativ 30-40 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *