O să avem nevoie în primul rând de maia de orez, rețeta o găsiți AICI.
Ingrediente pentru o pită:
- 400 g maia
- 250 g făină de orez
- 150 g făină de năut
- 1 lingură de fibre de psylium (probabil funcționează și cu tărâțe de psylium – nu am testat încă – dar în acest caz creșteți cantitatea)
- 3 linguri de semințe de in
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 1-3 linguri de făină de dovleac
- sare
- opțional: turmeric, rozmarin/cimbrișor.
Procedeu:
➡️Amestecați fibrele de psylium și semințele de in cu apă: fibrele și semințele se vor umfla și veți primi o bază gelatinoasă.
➡️Amestecați restul ingredientelor: maiaua, făinurile, condimentele, uleiul și baza gelatinoasă de mai sus, adăugând apă, frământând cu mâna (măcar vreo 5 minute), până obțineți un aluat de pită de consistență potrivită.
➡️Ungeți o tavă cu ulei (noi folosim o tavă de yena) și așezați/rostogoliți aluatul în tavă.
➡️Aluatul se lasă în repaus aproximativ 10-12 ore (timp în care are loc procesul de fermentare), după care se coace la foc mediu aproximativ 30-40 de minute.
Poftă bună!