fbpx

Gospodărie eco: beneficiile periilor confecționate din materiale naturale

Periile și bureții sintetici /pe tot parcursul utilizării lor/ sunt o sursă continuă de poluare cu microplastic; iar la finalul ciclului lor de viață devin deșeuri de plastic – care nici măcar nu sunt reciclabile.

Așadar, vă propunem să folosiți ustensile din materiale naturale, nonpoluante: din lemn netratat, și fibre 100% naturale – fie de origine animală, fie de origine vegetală /fibris sau union/.

Fibris: un material natural, produs din frunzele plantei agave. Este un material durabil și complet biodegradabil.

Union: material natural, abraziv, termorezistent, produs din frunzele plantelor agave și palmierului de zahăr; se caracterizează prin duritate crescută, este complet biodegradabil.

Perii naturale utile în bucătărie:

Pentru curățenie generală:

Pentru îngrijire personală:

Aceste perii nu conțin materiale poluante și au o perioadă de utilizare îndelungată; iar cumpărându-le sprijiniți o mică afacere familială și comerțul echitabil.

❗️“Atunci când cumperi de la afacerile mici, locale, de familie, nu plătești pentru vile luxoase, bolizi, ceasuri scumpe și alte fițe… Plătești pentru o viață normală și decentă. Și nu doar atât, protejezi mai bine și natura. Întotdeauna susținerea afacerilor din comunitatea în care locuiești înseamnă și mai puțină poluare” – România Ecologică.

Stop greenwashing ❗️ Atenție mare: majoritatea bureților de cânepă, cocos sau alte materiale – care arată foarte asemănător cu bureții clasici – sunt fabricați de fapt dintr-o combinație de cânepă/cocos + materiale sintetice (plastic…), în consecință nu sunt nici compostabile, și nici cu adevărat prietenoase cu mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *