fbpx

Kimchi – celebra salată fermentată coreeană

Kimchi e o implozie de gust, arome și culoare, dar nici efectul benefic probiotic și sinergic al ingredientelor imunostimulatoare nu pot fi de neglijat… Kimchi e mai mult o murătură natural fermentată, picantă – realizat fără fierbere, fără adaos de oțet, zahăr sau conservanți.

Iată varianta noastră de rețetă ușor simplificată.

O să ai nevoie de

Mod de preparare:

  1. Varza se taie în fâșii de 2-3 cm, apoi se amestecă cu sarea și se lasă la repaus câteva ore, sau chiar și peste noapte – după care se scurge de sucul propriu.
  2. Se taie ridichea și morcovii în fâșii de 2-3 cm, ceapa roșie în felii, usturoiul și ghimbirul se răzuiesc
  3. Se amestecă bine toate ingredientele, punem rezultatul în borcane, și turnăm peste amestec din sucul de varză. Este foarte important, ca amestecul trebuie să fie complet acoperit cu lichidul sărat!
  4. Nu mai este nimic de făcut, doar să lăsăm conținutul borcanelor la fermentat – la temperatura camerei, timp de 2-3 zile, apoi:
  5. Savurați gusturile. Sănătate!

📷biancazapatka.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *