fbpx

Maioneză vegană de mei

Mai bine zis: maioneză vegană de mei, cu ulei de frumusețe – sună bine, nu-i așa?

Iată o rețetă foarte simplă de MAIONEZĂ DE POST, gustoasă, sănătoasă și mult mai ușor de digerat decât maioneza convențională:

  • Fierbem 50-100 g de mei în apă (se fierbe cam în 15 minute).
  • După ce s-a răcit, turnăm meiul fiert în blender, adăugăm 1-2 linguri de muștar, sare, piper (usturoi sau alte condimente, după gust).
  • Începem să amestecăm compoziția și turnăm câtă putin cu puțin în ea ulei de șofrănel presat la rece. Nu este nevoie să punem așa mult ulei, ca în maioneza convențională, deoarece meiul fiert are un volum mai mare.

De ce vă recomandăm uleiul de șofrănel pentru maioneză, sosuri și dressing-uri?

Pentru mai multe motive:

Poftă bună și sănătate să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *