Mai bine zis: maioneză vegană de mei, cu ulei de frumusețe – sună bine, nu-i așa?
Iată o rețetă foarte simplă de MAIONEZĂ DE POST, gustoasă, sănătoasă și mult mai ușor de digerat decât maioneza convențională:
- Fierbem 50-100 g de mei în apă (se fierbe cam în 15 minute).
- După ce s-a răcit, turnăm meiul fiert în blender, adăugăm 1-2 linguri de muștar, sare, piper (usturoi sau alte condimente, după gust).
- Începem să amestecăm compoziția și turnăm câtă putin cu puțin în ea ulei de șofrănel presat la rece. Nu este nevoie să punem așa mult ulei, ca în maioneza convențională, deoarece meiul fiert are un volum mai mare.
De ce vă recomandăm uleiul de șofrănel pentru maioneză, sosuri și dressing-uri?
Pentru mai multe motive:
- Deși este presat la rece, are un GUST MAI „LIGHT” decât uleiul de floarea soarelui sau alte uleiuri presate la rece
- Consumate regulat /dar cu moderație și cât mai DIVERSIFICAT/ – uleiurile presate la rece aduc beneficii incontestabile asupra sănătății.
- Uleiul de șofrănel – poate fi numit și ULEI DE FRUMUSEȚE (ajută la reducerea grasimii abdominale, stimulează creșterea părului , hrănește pielea -atât intern, cât și extern), este aliatul femeilor și datorită faptului că reduce simptomele sindromului premenstrual.
Poftă bună și sănătate să aveți!