fbpx

Mituri urbane legate de hrana adevărată: tot ce e local e și organic, sănătos și sustenabil?

Cu toții AVEM DREPTUL LA ALIMENTE ORGANICE, SĂNĂTOASE ȘI SAVUROASE.


Nenumărate studii au demonstrat că EXPUNEREA LA PESTICIDE ȘI SUBSTANȚE CHIMICE TOXICE este legată de multe efecte negative asupra sănătății, inclusiv astm, infertilitate, dereglări hormonale, tulburări autoimune și afectarea dezvoltării cognitive. Așadar, cu toții avem dreptul la alimente sănătoase, hrană adevărată: sezonală și organică, fără urme de pesticide și alte chimicale.

Iar fermierii și lucrătorii agricoli care cultivă alimentele și comunitățile rurale au dreptul de a nu fi expuși substanțelor chimice legate de cancer, autism și infertilitate. Mediul înconjurător /apele naturale, solul, flora și fauna/ de asemenea, are mult de suferit din cauza acestor substanțe toxice.

Este așadar extrem de important de precizat, CE ÎNSEAMNĂ CU ADEVĂRAT ALIMENT ORGANIC

Alimentele organice:
nu doar că nu conțin adaosuri alimentare nesănătoase (conservanți chimicii, potențiatori de arome etc)
✅acestea nu au fost tratate cu pesticide, insecticide, fungicide toxice, și nici cu fertilizatori chimici
✅în cazul produselor de origine animală: animalele nu au fost suprastimulate cu hormoni de creștere, nu au fost hrănite cu furaje provenite din agricultură convențională (gen porumb/soia modificată genetic, sau cereale/produse care au fost tratate cu pesticide/insecticide/fungicide toxice sau fertilizatori chimici etc).
✅aceste produse sunt cultivate în zone nonpoluate (exclus terenurile din apropierea drumurilor aglomerate etc)
✅pentru a crește valoarea nutrițională a produselor organice, se folosesc preparate speciale din plante medicinale fermentate, compost natural, gunoi de grajd (provenit de la animale ținute/hrănite corespunzător normelor agriculturii organice), preparate probiotice (tehnologia microorganismelor efective etc).

NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI: nu tot ceea ce e local e și organic, sănătos sau crescut/produs în mod sustenabil!


❎Aliment local/sezonal – nu este neapărat egal cu aliment organic! Doar acele alimente locale sunt considerate organice, care corespund criteriilor mai sus menționate. Din păcate, mulți producători locali folosesc o multitudine de chimicale (printre care și unele interzise), care afectează negativ deopotrivă sănătatea noastră și mediul înconjurător. Totuși, acești producători profită de faptul că consumatorii neinformați consideră că tot ce e crescut/produs local e și organic și sănătos…
❎Dacă pe același teren unele legume/fructe au fost tratate chimic, iar altele nu – niciunul dintre aceste produse nu pot fi considerate organice!
❎Dacă un producător susține că el cultivă organic/în regim natural, totuși nu este în cunoștință de cauză în ceea ce privește reglementările legate de substanțele permise/interzise în agricultură și cele referitoare la substanțele permise în culturile organice – indiferent că e local sau nu – acel producător nu este de încredere!


MISIUNEA DESPACHETĂRIEI ONO ESTE DE A-I SUSȚINE PE ACEI PRODUCĂTORI LOCALI DE ÎNCREDERE, CARE CULTIVĂ ORGANIC ȘI ÎN MOD SUSTENABIL.

Așadar, nimic nu e mai simplu, decât să te aprovizionezi cu legume-fructe sezonale, totodată organice și crescute în mod sustenabil. Direct în sacoșele/coșurile/săculeții tăi! Pe insula noastră de legumefructe BIO ȘI SEZONALE avem mereu bunătăți LOCALE și garantat FĂRĂ URME DE CHIMICALE și cu conținut EXTRA BOGAT DE FITONUTRIENȚI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *