fbpx

Nevoi vs. pretenții

Știai că o albină – pe parcursul întregii sale vieți – produce aproximativ 1/2 linguriță de miere❓

Că este nevoie ca 4 milioane de flori să fie vizitate de 1.000 de albine pentru a produce 1 kg de miere❓

Informații surprinzătoare, nu-i așa?

🐝

Poate nici nu ne dam seama în ce lux trăim în ziua de azi.

Câte și câte bunuri (alimentare și non-alimentare, scumpe și ieftine, de bună și de proastă calitate) avem la îndemână… De multe ori ne pierdem vremea la sesiuni de shopping – reale și virtuale – frământându-ne în agonia alegerii, și încercând să compensăm necesități pierdute odată cu îndepărtarea de o viață simplă, aproape de natură, familie, prieteni.

Și să ridice mâna sus cine nu cumpără – împins de impulsul momentului, măcar din când în când – obiecte/alimente de care de fapt nu ar avea nevoie. Totuși aceste lucruri ajung în coșul de cumpărături, apoi poate într-o pungă de plastic, iar în final la coșul de gunoi.

Doar să dăm un singur exemplu: știai că, până la sfârșitul anului 2020, peste 18 MILIOANE de TONE de îmbrăcăminte au ajuns în gropile de gunoi?

🐝

Într-o astfel de societate, mult prea axată pe consumerism – în adâncul sufletului nostru – mulți dintre noi simțim deja nevoia de SCHIMBARE.

Dar cine și ce ne ajută să prevenim risipa de bani, de timp, și producerea gunoaielor poluante și de prisos?

Păi, în primul rând atitudinea eco-conștientă și stilul de viață fără risipă, poate chiar minimalistă – egoismul și luxul exagerat oricum nu mai sunt de mult la modă. A sosit așadar momentul să începem să facem o distincție clară dintre NEVOI (acele bunuri necesare traiului) și PRETENȚII (lucrușoare extra, fițe, lux inutil).

Iar echipa Ono îți stă la dispoziție cu drag, dacă ai nevoie de ajutor – oriunde te-ai afla pe drumul (eco-)conștientizării și în procesul de a adopta un #stildeviatafararisipa 🤝💚🌍.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *