fbpx

Sos raw de cânepă – supernutritiv și sustenabil

Oare de ce migdalele și caju-ul sunt mai faimoase în zilele de azi, decât semințele de cânepă? Deși cânepa este o plantă extraordinar de versatilă, iar semințele de cânepă sunt adevărate superalimente locale, cu conținut ridicat de proteine, minerale, acizi grași omega 3 și alți fitonutrienți. Totodată, sunt printre puținele oleaginoase/semințe care NU conțin lectine (anti-fitonutrienți).

Dacă mai luăm în considerare și latura de sustenabilitate și etică (zone și metode de producție, efecte benefice/nocive asupra mediului – inclusiv asupra albinelor și asupra sănătății muncitorilor agricoli)… Fără îndoială: cânepa învinge cu superioritate!

Semințele de cânepă pot fi incluse cu ușurință în alimentație

De exemplu, din semințe de cânepă – în maxim 5 minute – se prepară un sos extraordinar de cremos, gustos și versatil. Se potrivește la orice fel de salată, dar noi mai înlocuim cu el și sosurile de paste/lasagna, sau răntașul/făină/amidonul din supele-creme.

Ingrediente sos raw de cânepă:

➡️ 1 cană de semințe de cânepă

➡️ 1/2 cană de apă sau lapte vegetal

➡️ 1-2 linguri se oțet de mere/suc de lămâie

➡️ sare, piper, opțional: pătrunjel, mărar, busuioc, usturoi etc

➡️ opțional: 1-2 linguri de ulei de cânepă presat la rece

➡️ opțional, pentru un plus de savoare: fulgi de drojdie de bere.

Preparare: mixați – și gata. 🧑‍🍳

Sănătate! 🌞

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *