fbpx

Tocăniță vegană de cartofi dulci, arahide și verdețuri sezonale

Una dintre rețetele noastre preferate, pe care de mulți ani am așteptat să o putem pregăti cu ingrediente 100% organice, care au grijă de sănătatea noastră și sunt crescute cu dragoste și respect pentru natură și viață. Combinația de ghimbir cu cartofi dulci, chimion, unt de arahide și verdețuri sezonale e absolut delicioasă!

Ingrediente:

Opțional:

Mod de preparare:

  1. Curățăm și mărunțim ceapa, usturoiul, ghimbirul, și le călim în uleiul de măsline.
  2. Între timp curățăm și tăiem cartofii dulci (cubulețe), pe care le adăugăm în amestecul de mai sus – împreună cu chimionul și granulele de boia (le mai lăsăm la călit vreo 5 minute).
  3. Adăugăm și bulionul, untul de arahide, supa de legume, amestecăm bine și acoperim tigaia.
  4. Până când se fierb cartofii dulci, spălăm și mărunțim verdețurile – apoi le adăugăm în tigaie, și mai fierbem amestecul vreo 5 minute, amestecând din când în când.
  5. Gustăm tocănița, și o potrivim de sare, piper, apoi o servim cu orez/lipie, eventual cu niște arahide mărunțite și coriandru verde proaspăt.

Vara sau toamna bulionul se poate înlocui cu roșii proaspete. Iar frunzele de spanac le tăiem, fără să renunțăm la pețiol. Te provocăm la gătit fără risipă și așteptăm cu nerăbdare feedback. Poftă bună!

Sursă foto și rețetă: https://www.budgetbytes.com/african-peanut-stew-vegan/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *