O rețetă sezonală de bază, în variantă vegană, preparată doar din ingrediente fără ambalaje de plastic.
Simplă ca bună ziua, așa procedăm:
Răzuim castraveții.
Cu ajutorul unui blender, preparăm baza cremoasă din semințe de cânepă (superaliment!), 1 iaurt vegan de cocos All IN (superaliment cu efect pre- și probiotic!), 1-2 linguri de fulgi de drojdie de bere (superaliment!), 1-2 linguri de suc de lămâie/oțet de mere, mărar proaspăt (superaliment!), usturoi (superaliment!), sare neiodată.
Amestecăm crema cu castraveții răzuiți și piper mozaic, după gust.
Servim cu lipie/pită cu maia/legume sezonale. Rețeta noastră de pită cu maia fără gluten o găsiți AICI.
Sfat: dacă aveți cumva castraveți covășiți, puteți înlocui castraveții proaspăți cu cei covășiți în acest sos, astfel rezultatul va fi și mai delicios și sănătos!
Toate ingredientele acestei rețete le găsești (în versiune BIO și fără ambalaje de plastic) în magazinul nostru fizic și online.