fbpx

Uleiurile presate la rece, adevărate superalimente locale

Consumatorilor eco-conștienți probabil că nu mai este nevoie să prezentăm diferențele dintre uleiurile presate la rece versus uleiurile rafinate ( tratate cu solvenți chimici – de obicei cu hexan, care este un derivat ieftin al petrolului) și efectele pe care acestea le au asupra organismului nostru.

Din punct de vedere nutrițional, o multitudine de uleiuri locale presate le rece au proprietăți mult mai bune decât uleiul de floarea soarelui.

Acesta din urmă este atât de răspândit datorită productivității, rentabilității creșterii și procesării acestei plante.

Consumate în mod constant – dar cu moderație și cât mai variat – anumite uleiuri presate la rece aduc beneficii incontestabile asupra sănătății. Iată câteva exemple:

  • Uleiul de cânepă: conținutul ridicat de acizi grași Omega 3; este benefic tenului (leacul cel mai eficient pentru tratarea tenului acneic este consumul de 2 lingurițe 🥄 ulei de cânepă pe zi!), unghiilor, părului, sistemului cardio/vascular.
  • Uleiul de dovleac are un gust și o culoare minunată, reglează presiunea arterială, întărește imunitatea, previne și tratează bolile de prostată 🦸‍♂️, încetinește procesele de îmbătrânire.
  • Uleiul de camelina – este foarte bogat în antioxidanți și vitamina E, are un gust plăcut. Diminuează nivelul de colesterol, normalizează tensiunea arterială, întărește imunitatea și vasele sangvine și protejează împotriva formării trombelor. Are o acțiune benefică asupra sistemelor de reproducere atât la bărbați, echilibrează sistemul endocrin.
  • Uleiul de mac: beneficii asupra circulației sanguine, sistemului imunitar, previne osteoporoza. Datorită gustului plăcut de mac, este foarte potrivit a fi folosită în deserturi și smoothie-uri, sosouri, salate de legume și fructe.
  • Uleiul de șofrănel – numit și ulei de frumusețe (deoarece ajută la reducerea grăsimii abdominale, stimulează creșterea părului, hrănește pielea -atât intern, cât și extern), este aliatul femeilor și datorită faptului că reduce simptomele sindromului premenstrual. Având un gust neutru, este foarte potrivit pentru prepararea unei maioneze sau alt sos healthy&tasty.
  • Uleiul de in – bogat în acizi grași omega 3 și vitamina E, are efect antiinflamator, previne durerile musculare de după antrenamentele sportive (sau alte activități fizice grele) contribuie la menținerea unei nivel normal de colesterol din sânge.

Păi, și atunci oare de ce tot consumăm doar ulei de floarea soarelui? Ca să vă ajutăm să fiți mai motivați în schimbarea obiceiurilor mai puțin sănătoase, revenim și cu rețete și idei de întrebuințare (deopotrivă gastronomice și cosmetice).

Și ca să nu vorbim doar de sănătatea proprie, ci și a mediului înconjurător (care – până la urmă – inevitabil ne afectează și sănătatea proprie): la Ono găsești doar uleiuri presate la rece vrac sau ambalate în sticle de 1l/250 ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *