Este un desert simplu și versatil – perfect pentru o gustare sănătoasă, alături de un pahar de lapte sau iaurt vegan.
O puteți rula în forma clasică de ”salam de biscuiți”, pe care ulterior o puteți felia, sau puteți forma biluțe gen ”energy balls”. Nu vă recomandăm să folosiți folie de plastic pentru rulare – o variantă mai sănătoasă și zero waste ar fi să folosim un șervete cerată. Sau, rămânem la varianta de biluțe ”energy balls”.
Ingrediente (pentru o porție mică):
- 5 linguri de musli/granola (sau fulgi de ovăz/alte cereale – dar în cazul acesta mai adaugați DIN BELȘUG fructe uscate și nuci)
- fructe uscate, după gust (vișine, piersici, prune, mere, stafide, curmale, smochine etc)
- nucă/alune de pădure/migdale, sau unt de arahide/cremă de nuci
- 1 măr mic
- tărâțe de psylium (dacă le folosiți pe cele măcinate fin, aluatul se întărește mult mai rapid, așadar veți putea forma cu ușurință ”salamul” sau biluțele)
- 1-2 linguri de pudră de roșcove (sau 1 lingură de cacao plus 1 lingură de roșcove – super combo!)
- un praf de sare
- coajă răzuită de portocale/lămâi BIO sau câteva picături de ulei esențial BIO de lămâi/portocale (grad alimentar!)
- opțional: miere, polen, scorțișoară, condiment amestec de turtă dulce, vanilie, chili, cardamom, anason, rom etc
Mod de preparare:
Amestecăm totul, preferabil cu robotul de bucătărie, apoi formăm ”salamul” sau biluțele. Biluțele le putem rostogoli în fulgi de cocos sau polen.
Bineînțeles, aluatul se poate amesteca și manual, în cazul acesta mărul trebuie răzuit, iar fructele și nucile/alunele mărunțite.
Bon appetit!