fbpx

Eco-conștientă și în “acele” zile?

Un domeniu foarte actual, chiar arzător îl constituie reducerea volumului deșeurilor din viața noastră de zi cu zi. Și cu toții suntem implicați: prin atitudine și comportament, prin alegerile făcute ca și consumator. Astfel, cu un efort minim și prin simpla schimbare a unor obiceiuri, putem exclude din viața noastră o grămadă de materiale poluante, […]

Sparanghel picant rumenit pe grill

Sparanghelul este un superaliment, cu o mulțime de beneficii asupra sănătății ( alcalin, bogat în vitamina A, C, K, fier, zinc, calciu, fibre dietetice, proteine, acid folic). Pe lângă toate aceste calități, mai are una- se gătește foarte ușor! Iată rețeta noastră preferată de sparanghel pe grill Ingrediente: 1 legătură de sparanghel o jumătate lămâie […]

Chips de legume colorate

De ce am cumpăra chipsuri preambalate, de cartofi cu ulei rafinat și adaosuri alimentare, când putem prepara rapid și ușor chipsuri homemade din legume variate colorate, gustoase și nutritive? Ai nevoie de: legume – noi de obicei combinăm următoarele rădăcinoase BIO: păstârnac, morcovi, țelină, cartofi dulci, napi ulei extravirgin de măsline/unt de cocos condimente: sare, […]

Terci de ovăz vitaminizant cu căpșuni și polen

Urmând principiile medicinei funcționale, suntem adepții gustărilor nutritive și echilibrate și din punt de vedere al conținutului de carbohidrați-lipide-proteine. Acestă gustare nu este una vegană (conține polen), dar o puteți „veganiza” cu ușurință – înlocuind polenul cu spirulină crunchies. Ingrediente (pentru o porție): 50 g fulgi de ovăz (preferabil hidratate în apă peste noapte) 200 […]

Trei motive ca să nu mai cumperi caju

Un exemplu tipic de „superfood” în vogă este caju-ul, care a ajuns să fie una dintre cele mai vândute tipuri de oleaginoase atât în Europa, cât și în SUA. 1. Superfood exotic versus superaliment local De multe ori acesta este recomandat a fi inclus în alimentație din cauza conținutului bogat de calciu. Păi, comparativ, semințele […]

Fair Trade Day – Ziua internațională a comerțului echitabil

Iniţiată de Organizaţia Mondială a Comerţului Echitabil (World Fair Trade Organization – WFTO), Ziua mondială a comerţului echitabil se sărbătoreşte anual, în a doua sâmbătă a lunii mai. La Ono Despachetărie în fiecare zi punem mare accent pe implementarea valorilor farir trade, deoarece sustenabilitatea nu este egală doar cu un stil de viață zero waste. […]

Există oare îndulcitor natural, sănătos și sustenabil?

Toată lumea știe deja, că zahărul nu este sănătos. Așadar, pe rafturile magazinelor și plafarelor găsim o grămadă de alternative la zahărul alb rafinat: de la zahăr brun de trestie, zahăr de cocos, sirop de agave, pudră și picături de stevie, sirop de arțar, miere, până la eritriol, green sugar sau xilitol… Adevărul trist este […]

5 metode de a evita risipa alimentară de sărbători și nu numai

Risipa alimentară este una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm și nu de azi de ieri. La nivel global, undeva la o treime din totalul alimentelor sunt aruncate, iar la nivel european, aproximativ 20%. Aici vorbim atât despre consumul casnic, cât și despre HoReCa și producție. Dacă la nivel macro ne e […]

Smoothie de crudități colorate – doza de sănătate la pahar

smoothie colorat

În loc de pastiluțe, superalimente naturale într-o băutută colorată delicioasă Nouă nu prea ne place să luăm suplimente sub formă de pastile – și categoric nu din acelea ambalate in plastic – oricât de „naturale” o fi ele… În schimb consumăm multe legume, verdețuri, fructe bio sezonale, ceaiuri și siropuri locale presate la rece; în funcție de […]