fbpx

Drojdia de bere inactivă – proteina veganilor, superalimentul tuturor

Este cunoscut faptul că germenii conțin substanțe nutritive într-o concentrație foarte ridicată . Drojdia de bere (ciuperca unicelulară Saccharomyces cerevisiae) se diferențiează de alte tipuri de drojdie prin faptul că este crescută pe substanțe nobile, cum ar fi hameiul sau orzul germinat (malțul), iar apoi cultura este uscată. Micronutrienții din drojdia de bere inactivă (seleniu, […]

Uleiurile presate la rece, adevărate superalimente locale

Consumatorilor eco-conștienți probabil că nu mai este nevoie să prezentăm diferențele dintre uleiurile presate la rece versus uleiurile rafinate ( tratate cu solvenți chimici – de obicei cu hexan, care este un derivat ieftin al petrolului) și efectele pe care acestea le au asupra organismului nostru. Din punct de vedere nutrițional, o multitudine de uleiuri […]

Tocăniță vegană de cartofi dulci, arahide și verdețuri sezonale

Una dintre rețetele noastre preferate, pe care de mulți ani am așteptat să o putem pregăti cu ingrediente 100% organice, care au grijă de sănătatea noastră și sunt crescute cu dragoste și respect pentru natură și viață. Combinația de ghimbir cu cartofi dulci, chimion, unt de arahide și verdețuri sezonale e absolut delicioasă! Ingrediente: 1 […]

Sos raw de cânepă – supernutritiv și sustenabil

Oare de ce migdalele și caju-ul sunt mai faimoase în zilele de azi, decât semințele de cânepă? Deși semințele de cânepă sunt adevărate superalimente locale, cu conținut ridicat de proteine, minerale, acizi grași omega 3 și alți fitonutrienți. Totodată, sunt printre puținele oleaginoase/semințe care NU conțin anti-fitonutrienți.

Kimchi – celebra salată fermentată coreeană

Kimchi e o implozie de gust, arome și culoare, dar nici efectul benefic probiotic și sinergic al ingredientelor imunostimulatoare nu pot fi de neglijat… Kimchi e mai mult o murătură natural fermentată, picantă – realizat fără fierbere, fără adaos de oțet, zahăr sau conservanți. Iată varianta noastră de rețetă ușor simplificată. O să ai nevoie […]

De ce este important să consumăm regulat legume cu conținut de sulf?

Indiferent că ești vegan, omnivor, vegetarian sau flexitarian – conform recomandărilor medicinei funcționale – ar trebui să consumi zilnic 8-10porții de legume. Nu trebuie să le mânânci pe toate în stare crudă, dar atențiune: din punct de vedere nutrițional, cartofii nu intră în categoria legumelor – păi ar fi și prea simplu, nu-i așa? Din […]

Nu doresc pungă. Nici de plastic, nici de hârtie, dar mai ales nu de BIOPLASTIC!

Respect pentru resurse Punga de hârtie (simplă) este biodegradabilă și compostabilă. Totuși, ca și cumpărători educați și responsabili, nu ne dorim ca copacii să fie tăiați, pentru ca noi – din comoditate – să avem la îndemână tot timpul pungi noi de hârtie, la fiecare sesiune de cumpărături. Mai degrabă, e de preferat să ne […]

Tzaziki vegan – numai din ingrediente fără ambalaje de plastic!

O rețetă sezonală de bază, în variantă vegană, preparată doar din ingrediente fără ambalaje de plastic. Simplă ca bună ziua, așa procedăm: Răzuim castraveții. Cu ajutorul unui blender, preparăm baza cremoasă din semințe de cânepă (superaliment!), 1 iaurt vegan de cocos All IN (superaliment cu efect pre- și probiotic!), 1-2 linguri de fulgi de drojdie […]